lørdag 12. mars 2011

Da er vi i gang!



Klokken 12:25 startet Roger på årets 100-mil. Gågata i Alta Sentrum var omkranset av flere tusen tilskuere, og det var stor stemning rundt sporet! Minus 4 grader og vindstille skapte en fin ramme rundt starten. Novva og Prio ledet spannet ut fra Alta Sentrum, med passasjer i sleden.




Roger sitt spann fikk et lite skudd for baugen et par timer før start, da det viste seg at den meget solide 4-hjuls trekkeren Loon ikke kunne delta i årets løp. Loon er en råsterk hannhund som også kan ta ansvar som leder. Loon har hatt et sår i ene hofta, dette har blitt behandlet med antibiotika tidligere, men det viste seg at betennelsen i såret ikke var gått tilbake. Loon må derfor være hjemme på Stengelsen å passe på resten av flokken under årets løp.



Det gjenstår å se hvordan dette vil påvirke spannet, i stedet for Looon tok Roger med tispa Nora. Dette er også en meget god hund, men er ikke så sterk som Loon, men det største minuset med Nora er at hun er småspist, særlig under løp. Vi håper dette vil rette på seg.

På bildet til høyre ser vi Roger, Nora og Novva på restarten i Sorrisniva.




Ut fra restarten. Fri og Kongo som ledere.
Masse publikum og god stemning i Sorrisniva også.

Vidar M.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar