mandag 14. mars 2011

I ferd med å avslutte 16-timers hvilen.

Roger er i ferd med å bli kledd på(!) av handlerne. "Her masseres og styres og her er noen slanger", mumler er småtrøtt Dahl mens jeg prøver å få samtalen over på noe annet... Han har sovet og spist godt og er snart klar for marathon-strekket mot Kirkenes (125 km).
Som tidligere nevnt har Kongo og Prio gått som ledere stort sett hele veien til nå. "De er den typen hunder som passer best fremme, de trives best der. Muligens skal jeg bytte ut Prio med Maru nå, jeg får se det an" forteller Roger.
Hvorvidt alle 14 blir med videre er litt usikkert. Roger skal gå en liten tur med Fri, hun har stivnet litt til nå og da men har løpt det av seg.  Dette er en vanskelig beslutning, særlig før en så lang etappe som nå venter. Dersom en hund må i sleden tidlig i etappen, kan det få store følger for tempoet i spannet. Samtidig er det dumt å ta ut en hund som kan jobbe videre. 
Roger er kjempefornøyd med tempoet så langt. "Hundene prøver visst å drepe meg i år", sier han med tanke på de to uhellene han har hatt. Roger har nå lovet å holde seg på sleden resten av løpet.

Vidar M.
Roger og handlerne fikser sleden. Det har vært behov for DET i år...


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar